030 737 0615
Menu Sluiten

10 jaar STERK, een feestje om niet te vergeten!Wat een gezellige dag hebben we gehad met jullie! Er is flink geboulderd, gejuicht, spijkerbroek gehangen, geborreld en gedanst. We zijn blij met de enorme opkomst en alle positieve reacties op de feestelijkheden. Hieronder voor jullie nog de uitslag van de kwalificaties. 

Tot volgend jaar!

LOCALS-MANNEN-UITSLAG-STERKER-10-YEARS.pdf

LOCALS-VROUWEN-UITSLAG-STERKER-10-YEARS.pdf
LOCALS-X-UITSLAG-STERKER-10-YEARS.pdf
PRO-MANNEN-UITSLAG-STERKER-10-YEARS.pdf
PRO-VROUWEN-UITSLAG-STERKER-10-YEARS.pdf


Tijd voor een feestje, hoe ziet dat eruit?


In september is het tien jaar geleden dat we een leegstaande loods volschroefden met kleurige grepen, een bar maakten van oude containers en onze deuren opengooiden: boulderhal STERK was geboren! Een gloednieuwe, kraakheldere boulderhal verwelkomde een toen nog kleine groep boulderaars. In de afgelopen jaren is STERK uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse boulderwereld. Met de vuige stijl die STERK inmiddels eigen is, zijn we voor velen van jullie een huiskamer, een ontmoetingsplek en een thuis. 

Zonder jullie zou STERK zo STERK niet zijn en dus nodigen we jullie allemaal uit op ons verjaardagsfeestje: de STERKER 10 Year Anniversary op zaterdag 16 september! Boulderen en feesten kunnen jullie als geen ander en zoals velen van jullie weten, houden we bij STERK wel van een dansje of tien. Dit jaar wordt het groter en beter dan ooit tevoren!

De STERKER verjaardagseditie is niet weg te denken van ons jubileum. Elk jaar organiseren we een boulderwedstrijd voor iedereen die mee wilt doen en een finale voor de pro’s. Maar tien jaar boulderen bij STERK verdient natuurlijk een extra climax, dus dit jaar is er ook een professionele finale voor onze eigen locals! Niet één, maar twee finales! Onze beste boulderaars krijgen de kans te strijden tegen de pro’s en de overige toppers mogen met knipperende lampen, beukende muziek en natuurlijk een uitzinnig publiek de sterren van de hemel klimmen in hun eigen finale. Pak je agenda erbij, hieronder het programma tot zover bekend.


Programma 


Woensdag 13 t/m vrijdag 15 september is STERK DICHT!
De trainingsruimtes zijn op woensdag 13 september en donderdag 14 september wél open van 19:00-00:00.

Wow! Om een vette wedstrijd neer te zetten gaan we voor het eerst alle wanden leeghalen en vullen we de hal met enkel wedstrijdboulders. Om dit te kunnen realiseren is STERK vanaf woensdag 13 t/m vrijdag 15 september dicht. We ontvangen jullie natuurlijk graag in STERK Spoor tijdens deze dagen. Spoor is deze dagen ruimer geopend van 08.00 uur t/m 00.00 uur.  

Programma* zaterdag 16 september:

10:00 deuren open + start wedstrijd (inschrijven via ticketverkoop verplicht) 
15:30 sluiting wedstrijd + uiterste aanlevering scoreformulier
16:00 bekendmaking finalisten “Locals finale”
16:30 start “Locals finale”

17:30 +/- einde “Locals finale” + prijsuitreiking
18:00 pauze (mogelijkheid tot eten aanwezig)
20:00 start “Pro’s finale”
22:00 einde “Pro’s finale” + prijsuitreiking
22:30 start live band + aansluitend Dj’s en feest
??:?? naar huis
*tijden zijn een indicatie en kunnen licht wijzigen (deuren open + start wedstrijd  tijd staat vast)


Wat te klimmen? De boulders
Heel veel nieuwe kwalificatieboulders met heel veel nieuwe grepen! Meedoen aan de wedstrijd kan voor iedereen en elk niveau. De besten mogen de strijd aangaan met elkaar in de finale. De wedstrijd overdag draait vooral om gezelligheid en samenzijn. Plankenkoorts? Geen stress, iedereen is welkom! Naast de kwalificatieboulders bouwen we ook nog een paar funky, gekke en vreemde boulders.. veel succes! Meedoen? Je hebt een ticket nodig, onderaan deze pagina vind je de link. 

 
Wat te doen? Spelletjes!
Er valt meer te doen dan alleen een wedstrijdje boulderen! Je kan natuurlijk kijken naar de wedstrijd en finales maar laat je ook verleiden tot een spelletje: gooi je vrienden over, uh, van de balk! Mep ze zo het water in tijdens een potje zak-slaan (droge kleren meenemen, dit wordt een nat pak!). Toon je knijpkracht tijdens een wedstrijdje spijkerbroekhangen en lach je rot tijdens een potje sumoworstelen. 
Er vallen natuurlijk prijzen te winnen bij deze wedstrijdjes! 
Of wat dacht je van een spin aan het rad bij de Locals voor Locals Rad van Fortuin met toffe prijzen van onze lokale leveranciers en creatievelingen?! Voor 1 muntje kan je draaien; en we geven je er sowieso een biertje voor terug.. tenzij je wel heel veel pech hebt...

Wat te doen? Dansen!
Drie keer raden wie jullie danspartner gaat zijn? 🥁 Bezwaren Fanfare! 🥁

'Is de Bezwaren Fanfare de zoveelste fanfare?', zul je je wellicht afvragen. Nee hoor, niets van dit alles. We hebben het over regelrechte straatmuziek van een veel te gezellig kaliber. Deze vijfkoppige band begon in de straten van Utrecht en je kan ze overal tegenkomen want ze trekken graag rond. Ze wandelen daarbij winkels binnen, bestijgen een kiosk als die hun pad kruist, gaan onverschrokken over het randje, treden onverwachts een kerk binnen en duiken zelfs in een fontein (indien aanwezig en zonder water). Althans.. je kon ze overal tegenkomen, want het is precies 1 jaar geleden dat ze een magistraal afscheidsconcert hebben gegeven in @dbs_utrecht ’s… maar voor STERK maken ze nog één keer een uitzondering!

Daarna gaan we natuurlijk plaatjes draaien tot de zon opkomt!

Wat te eten?
Van gezelligheid krijg je honger. Overdag hebben we broodjes knaks (ook vega en vegan) met lekkere toppings. Wel zelf even bouwen. Oud gedienden Immi en Malou zorgen voor taartjes, koekjes en andere zoetigheden uit eigen oven. Vanaf de namiddag kan je je tegoed doen aan poffertjes, smullen bij de tacofoodtruck (ook vega en vegan) en natuurlijk krijg je van al die borrels zin in friet. Dus hebben we ook een frietkar. 
We serveren geen pizza's en tosti's op deze dag.

Hoe betaal je dat dan?
Dat wachten op het pinapparaat tijdens de feestjes waren we he-le-maal zat, en dus werken we dit jaar voor het eerst met muntjes. Geen stress, een pilsje blijft zoals je gewend bent onder de 3 euro. 

Wat neem je mee?
Je oude klimschoenen! Twijfel je over het resolen? We zetten samen met CleanClimber het resole programma op en trappen af met een EHBO post voor boulderschoenen. Bij een resoler kan je informatie inwinnen over wat te doen met die oude schoenen.
Oh en verder: bij mooi weer beland je bij het zak-slaan in het water, dus we raden een setje droge kleding aan! De wedstrijd

 

Dit is Max, onze hoofdroutebouwer!

In de aanloop van 10 jaar STERK nemen we jullie mee in de voorbereidingen.  “Dit jaar is de finale niet alleen voor de pro’s weggelegd, maar pakken we ook uit om de locals in het zonnetje te zetten. Onze locals krijgen dan ook kans te shinen in een eigen finale en als publiek om een echte STERK-Local naar de overwinning te juichen”

Hoe gaat de wedstrijd eruitzien? We trekken in aanloop van 10 jaar STERK de hele hal leeg waardoor we zeer veel ruimte hebben voor de veertig kwalificatie boulders. “Het bouwen van de kwalificaties is dit jaar extra leuk omdat we voornamelijk met een hele lading nieuwe grepen gaan werken”. Dat maakt het boulderen voor de deelnemers ook uitdagender; niemand kent de grepen en dus ook niet waar de ‘fijne randjes’ zitten. Verder bouwen we in grofweg drie stijlen waarin onderling ook nog prijzen te verdienen zijn. Voor de variëteit in de boulders hebben wij ook een aantal geroutineerde externe bouwers te gast.

De finale voor de locals bestaat uit drie boulders per categorie en voor de pro’s uit vier boulders per categorie. Verder werken we volgens het bekende STERK format; eerste ronde met de rug naar de boulders en na elke eerste poging mag er gekeken worden. Elke finalist heeft een joker om nog één poging op een boulder naar keuze te mogen doen. “En we weten, die kan het verschil betekenen...”

Max heeft er zin in, hopelijk tot de 16e!


Kaartverkoop


De kosten voor wedstrijd + dagticket zijn €17,50. Met deze kaart kun je meedoen aan de wedstrijd en heb je automatisch ook toegang tot de finales, randprogrammering en het feest. Om de drukte te spreiden zijn er drie entree tijden beschikbaar; 10 uur, 11 uur en 12 uur. Hiervoor zijn dus ook drie verschillende kaarten beschikbaar. We vragen jullie om één van de tijdsloten te kiezen en ook rond die tijd binnen te komen. Voor de doorstroom wel zo prettig! De kaarten zijn persoonsgebonden en dus kan iedereen maar één wedstrijdkaart kopen.

Als je niet mee bouldert maar wel overdag langskomt, de finales wilt zien en/of in de avond bij het feest wil zijn, moet je via de link ook een dagticket zonder wedstrijddeelname kopen, deze kosten €5,50. Het is wel mogelijk om meerdere dagtickets zonder wedstrijddeelname aan te schaffen. Mochten er nog personen enkel naar het feest willen komen, is het na 23u ook mogelijk een kaart aan de deur te kopen.

Ready? Daar gaat ie: Klik HIER voor tickets!