×

Add the contact block here or your own custom code

×

Jeugd Boulder Series @ Sterk Spoor

Jeugd Boulder Series @ Sterk Spoor

  • door
  • mei 03, 2023

Let op: de hal is tot 14:00u gesloten voor reguliere bezoekers

Op zaterdag 13 mei vindt de tweede competitie van de Jeugd Boulder Series Midden-Nederland plaats! Iedereen van 8 t/m 19 jaar kan hieraan meedoen. Naast 3 leeftijdscategorieën zijn er ook 3 niveau-categorieën, waardoor het voor iedereen leuk is om mee te doen. Je kunt je inschrijven via wedstrijden.nkbv.nl. LET OP! De inschrijvingen voor de wedstrijd in Sterk Spoor sluiten op dinsdag 9 mei om 23:00 uur. Snel inschrijven dus!

Dit seizoen worden voor het eerst in onze regio (Midden-Nederland) de Jeugd Boulder Series georganiseerd, zo ook bij ons in Sterk Spoor op 13 mei! De Series zijn wedstrijden voor deelnemers van alle niveaus. Het doel is om op laagdrempelige wijze kennis te maken met de wedstrijdsport. De Jeugd Boulder series zijn wedstrijden voor kinderen van 7 (die dit jaar 8 worden) t/m 19 jaar oud.

Wanneer en waar zijn de wedstrijden?

De Jeugd Boulder Series in Midden-Nederland bestaan in onze regio uit 4 wedstrijden: 

- Zaterdag 22 april in Zuidhaven – Utrecht (geweest)

- Zaterdag 13 mei in Sterk Spoor - Utrecht

- Zaterdag 10 juni in Monk - Hilversum

- Zaterdag 1 juli in Kei De Hoef - Amersfoort

Waarom jij mee moet doen!

De Jeugd Boulder series zijn super leuk en je leert er goed van boulderen. We delen jullie in op verschillende categorieën, dus je strijd tegen anderen van je eigen niveau. Ook is het tijdens de wedstrijd super gezellig in de hal. Je kunt lekker samen boulderen met je vrienden of nieuwe vrienden maken.

Hoe werkt het?

Bij de wedstijden kun je je op 3 niveaus inschrijven. Je mag voorafgaand aan elke wedstrijd zelf kiezen in welke categorie je je inschrijft, maar je kunt je niet in een lagere categorie inschrijven dan waarin je eerder hebt geklommen.

De niveaus zijn:

· START: 6 boulders tussen de 3 en 5

· MID: 6 boulders tussen de 5 en 6

· MAX: 6 boulders tussen de 6 en 7

De wedstrijd bestaat per wedstrijdcategorie uit één ronde waarin 6 boulders worden geklommen, per boulder krijg je maximaal vijf pogingen. Wanneer je alle boulders in de eerste poging topt (of 6 boulders in 7 pogingen) dan promoveer je naar de hogere categorie. Weet je niet welke niveaucategorie geschikt is voor jou? Overleg het met je ouders, trainer of vrienden waarmee je klimt. 

Je kunt deelnemen vanaf het jaar dat je 8 wordt tot en met het jaar dat je 19 wordt. Je kunt klimmen in een van de 3 leeftijdscategorieën. Bij deze categorieën wordt er gekeken naar het jaar waarin je geboren bent. In een jaar klim je dus in dezelfde categorie. De indeling in leeftijdscategorieën is dit seizoen als volgt:

· U10 + U12: Je wordt of bent 8, 9, 10 of 11 in het jaar van de wedstrijd

· U14 + U16: Je wordt of bent 12, 13, 14, 15 in het jaar van de wedstrijd

· U18 + U20: Je wordt of bent 16, 17, 18, 19 in het jaar van de wedstrijd

Aanmelden:

Je kan je inschrijven via deze website van de NKBV. Deelname kost €12,- en betaal je op de dag van de wedstrijd in de hal. 

LET OP! De inschrijvingen voor de wedstrijd in Sterk Spoor sluiten op dinsdag 9 mei om 23:00 uur! 

 

Heb je nog nooit mee gedaan aan een wedstrijd? Volg dan onderstaand stappenplan om je in te schrijven:

- Volg de link en maak een account aan met de knop rechtsboven: "Account aanmaken"

- Je hoeft geen lid te zijn van de NKBV om mee te doen aan regionale wedstrijden. Bij 'Lid nr' vul je in: 0

- Bij 'Team' kan je kiezen voor 'Sterk' als je bij ons klimt.

- Bij 'Wedstrijdinformatie zichtbaar' kies je voor: voor ingelogde (dan kunnen wij de resultaten zien)

Ga nu weer naar https://was2.shiftf5.nl/competitionseries/971 en kies de wedstrijd waar je je voor wil aanmelden. Vervolgens kun je je daar aanmelden voor de wedstrijd en kiezen voor het juiste niveau en leeftijdscategorie.

Tags: 
Wedstrijd