×

Add the contact block here or your own custom code

×

Cursussen

 

Goed nieuws, we hebben nieuwe data gepland voor de cursus Sterk Begin! De inschrijvingen voor Sterk Intermediate en Sterk Gevorderd zijn gesloten tot er nieuwe data gepland zijn. 

Wil je beter leren boulderen? Dat kan bij ons! We hebben voor iedereen een passende cursus, lees hieronder wat het beste bij jou past.

De data voor de eerstvolgende cursussen vind je onderaan de pagina.

Sterk Begin

In deze cursus leer je de basics, hoe kan je grepen het beste gebruiken, hoe haal je meer uit je voeten en hoe beweeg je mooi en efficiënt over de muur. Maar ook hoe een goede warming-up in elkaar zit.
Iedereen die al een aantal keer zelfstandig heeft geboulderd kan met deze cursus meedoen en als je nog nooit iets van techniek geleerd hebt is dit een goede plek om te beginnen. Voor beginners die nog nooit geboulderd hebben raden wij aan om eerst te beginnen met een instuifles en zelfstandig boulderen. Wanneer je start met boulderen raak je bekend met verschillende grepen, het vallen op de mat en jouw eigen klimstijl. Als je hier vertrouwd mee bent, kun je meer uit de cursus halen.

Instroomeisen
De cursus is ingericht op mensen die nog niet zo lang klimmen (minder dan 6 maanden) en/of groen, blauw of mint klimmen*.

 • Voor boulderaars met niveau 3 - 5 (groen - mint)
 • 3 lessen à 2 uur
 • € 60 exclusief entree
 • Plek voor 8 deelnemers

Inschrijven Sterk Begin

 

Sterk Intermediate

Deze cursus is bedoeld voor de beginnend fanatieke boulderaar. Mensen die de stap van enthousiaste recreant naar de wat serieuzere recreant willen maken en toe zijn aan wat meer inzicht in het klimmen.
Net als in de cursus Sterk begin worden hier basistechnieken behandeld evenals een goede warming-up. We behandelen voor een deel dezelfde onderwerpen, maar op een hoger niveau. Dat betekent dat bepaalde voorkennis/inzicht verwacht wordt, zie hieronder. Daarnaast worden ook nog wat dingen behandeld die niet in de cursus Sterk begin behandeld worden, zoals wat meer truckjes, dynamisch klimmen en wat tactiek.

Instroomeisen
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al wat meer ervaring hebben (≥1 jaar 1x per week of vaker, óf ≥6 maanden en de cursus Sterk begin al eens gevolgd) én 5 t/m 7a klimmen* (oranje, rood, roze, geel, paars).

 • Voor boulderaars met niveau 5 t/m 7a (oranje - paars)
 • 3 lessen à 2 uur
 • € 65 exclusief entree
 • Plek voor 8 deelnemers

Inschrijven Sterk Intermediate

 

Sterk Gevorderd

In vergelijking met de andere twee cursussen is dit eigenlijk geen techniekcursus. Deze cursus is gericht op het ontwikkelen van jouzelf als zelfstandige klimmer, iemand die zichzelf kan blijven ontwikkelen en verbeteren. De nadruk ligt op slimmer trainen, je leert o.a. over trainingsprincipes en je bewegingen analythischer te benaderen, om zo jezelf te kunnen blijven verbeteren!

Dus is je techniek al ver ontwikkeld maar zit je al een tijdje op een plateau en weet je niet hoe je daar doorheen komt? Dan is deze cursus voor jou.

Instroomeisen
Deze cursus is voor mensen die al flink wat ervaring hebben (≥2 jaar 2x per week of vaker, óf ≥1 jaar én de cursus Sterk vervolg al eens gevolgd) én 6c of hoger klimmen* (geel, paars, zwart, wit).

 • Voor boulderaars vanaf niveau 6c (geel - wit)
 • 4 lessen à 2 uur
 • € 85 exclusief entree
 • Plek voor 6 deelnemers

Inschrijven Sterk Gevorderd

 

*Met een niveau/kleur klimmen wordt bedoeld de helft van de boulders van dat niveau/die kleur uitklimmen elke keer dat er een nieuw circuit van is.

 

Data aanstaande cursussen

Cursus sterk begin

21 maart, 28 maart, 4 april

18 april, 25 april, 2 mei

Cursus sterk intermediate n.t.b. - inschrijvingen dicht
Cursus sterk gevorderd n.t.b. - inschrijvingen dicht